Goed verzekerd in Duitsland!

Uw verzekeringsadviseur voor als u werkt in Duitsland! 

Meer →


Neuenhaus Advies

Alle verzekeringen voor
wonen in Duitsland

Meer →

Neuenhaus Advies

Alle verzekeringen voor uw bedrijf in Duitsland

Meer →

Neuenhaus Advies

Goed verzekerd in Duitsland!

Meer →

Neuenhaus Advies

Ook voor goede
aanvullende verzekeringen

Meer →

Verpleeggeldverzekering

02Wat is een aanvullende verpleeggeldverzekering en waarom heb ik deze nodig?

In Nederland worden veel verpleegkosten (thuiszorg / verpleegtehuis) deels door de WLZ (AWBZ) vergoed. Duitsland kent ook een tegemoetkoming in verpleegkosten, die valt onder de wettelijke verpleegverzekering van de Krankenkasse. Deze wettelijke verpleegverzekering dekt echter maar een klein deel van de kosten die u maakt indien u in Duitsland verpleeghulp nodig heeft.

Hiervoor kunt u een extra verpleeggeld-verzekering afsluiten. Dit wordt ook wel Pflegezusatz- of Pflegetagegeldversicherung genoemd. Dit is een verzekering, die u in het geval u verpleeghulp nodg heeft een bedrag uitkeert waarmee u deze kunt betalen. U krijgt dit geld om hiermee het hiaat te sluiten tussen de werkelijke kosten die u gemaakt heeft voor verpleeghulp en de kosten die de Krankenkasse u daarvoor vergoed. Realiseert u zich dat u alleen van de WLZ verpleeghulp gebruik kunt maken indien u in Nederland woont. Wanneer men aan verpleging denkt, dan denkt men automatisch aan de verpleging van oude en gebrekkige mensen. Het kan echter iedereen overkomen, door een ongeval of door een ernstige ziekte, ook op jonge leeftijd. Eerder dan men denkt is men dan op de hulp van anderen aangewezen.

 

Wat zijn de kosten wanneer u verpleging nodig heeft?

Een plaats in een verpleegtehuis kost gemiddeld 3360 euro per maand. De verplichte verpleegverzekering betaald hiervan maar max. 1550 euro. Het verschil, ruim 1810 euro per maand moet u zelf betalen. Bij verpleging thuis, van 3 uur dagelijks, ontstaan maandelijkse kosten van rond de 2000 euro. Hiervan betaald de Krankenkasse tot 1100 euro. Uw eigen bijdrage bedraagt dan dus bijna 1000 euro per maand.

 

Wanneer u de ontstane verpleegkosten niet zelf kunt betalen worden uw kinderen, ook wannneer zij in Nederland wonen, gesommmeerd hier aan mee te betalen. Verzeker u daarom nu bij met de VGH verpleeggeldverzekering! 

 

Neem contact met ons op voor een informatief gesprek of voor een vrijblijvende offerte